Hlavní obsah

Lékárnice zásobovala narkomafii

Novinky, apb, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Detektivové Národní protidrogové centrály (NPC) po sedmi měsících shromažďování důkazů v rámci operace Ela zadrželi dvaapadesátiletou vedoucí lékárny na Děčínsku, která prodávala narkomafii látky na výrobu drog.

Foto: Staročeský pivovárek (archiv)

Staročeský pivovárek v Dobrušce

Článek

"Je podezřelá, že od letošního července do konce října prodala jednatřicetiletému odběrateli 20 kilogramů efedrinu. Cena 100 g efedrinu, za kterou ji podezřelá žena nakupovala, se pohybovala kolem 500 korun. To samé množství pak ale prodávala odběrateli za 15 až 20 000 korun. Celkově si tak lékárnice mohla prodejem efedrinu vydělat až jeden milión korun čistého zisku," řekla v úterý mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová.

Odběratel je podezřelý, že z efedrinu vařil drogu pervitin, ve slangu narkomanů nazývaný perník. Při domovní prohlídce u podezřelého muže totiž policisté objevili laboratoř na výrobu této drogy.

Ojedinělý případ

Lékárnice i odběratel jsou ve vyšetřovací vazbě. "Pokud se prokáže, že se dopustili trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, pak jim hrozí až dvanáct let vězení.

Detektivové z NPC označili případ za ojedinělý vzhledem k množství prodaného efedrinu. "Na objasňování případu spolupracovala s NPC i Česká lékárnická komora," dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám