Hlavní obsah

Lékaři se brání, že u dítěte nepoznali zlomeniny žeber

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Lékaři vinohradské nemocnice v Praze odmítají, že by v případě 17měsíční Dominiky zanedbali lékařskou péči. Fond ohrožených dětí totiž v minulých dnech oznámil, že lékaři u ní nepoznali, že má pravděpodobně zlomeniny osmi žeber.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

"Dítě, které přivedla její maminka, jsem pečlivě vyšetřil a ukázalo se, že má pouze zlomenou nožičku. Ta jí byla ošetřena. Kdyby měla zlomená žebra v takovém počtu, znamenalo by to, že by nemohla dýchat a byla by ohrožena na životě. Ale nic takového u ní nebylo," řekl novinářům v pátek doktor Michal Votruba, který holčičku vyšetřil.

Podle ředitelky nemocnice Marie Alušíkové byla holčička hospitalizovaná opakovaně. "V únoru, kdy měla odřeniny v obličeji, byla vyšetřena počítačovým tomografem a známky poranění hrudníku jsme nezjistili," uvedla.

Matky se zastal sociální úřad

Lékaři tehdy vše už poněkolikáté oznámili odboru sociálních věcí Prahy 3, protože jen v loňském roce byla malá Dominika v nemocnici třikrát. Odbor jim však písemně odpověděl, že dítě mají dát zpět do rukou matky.

Holčička má příští týden v nemocnici podstoupit kontrolní vyšetření. Lékaři by také uvítali, kdyby jim Fond ohrožených dětí poskytl rentgenové snímky, na jejichž základě byla diagnostikována zlomenina žeber.

Reklama

Výběr článků

Načítám