Hlavní obsah

Láska na dálku s „inženýrem“ v nesnázích stála ženu 1,2 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

Celkem 1,2 milionu korun poslala 40letá žena z Jablonecka osobě vydávající se za inženýra z USA. Pod falešným příslibem společného života z ženy tahal peníze na různé záležitosti spojené zejména se zdravotními komplikacemi. Podobných případů v poslední době přibývá a policie před nimi opakovaně varuje.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

O případu v neděli informovala mluvčí policie Ivana Baláková. Virtuální vztah podle mluvčí odstartovala nevinná otázka „ahoj, jak se máš“, se kterou se obrátil na osaměle žijící ženu na pohled atraktivní a charismaticky vyhlížející muž.

Ačkoliv oběť dotyčného v reálu nikdy neviděla, od začátku přátelská komunikace se postupně změnila dokonce v mileneckou a nechyběly plány o společné budoucnosti.

„Cesta k ní se ale začala různě komplikovat. Muž měl být vdovec s dcerkou studující základní školu v Anglii, tam údajně holčička utrpěla úraz hlavy, a v průběhu vyšetření jejího zranění v nemocnici prý vyšlo najevo, že má v hlavě nádor, který musí lékaři neprodleně odoperovat,“ popsala „anatomii“ podvodu mluvčí.

Pošlu úspory a přijedu, lásko, tvůj Colin Firth. Podvodník obral seniorku z Jičínska o 140 tisíc

Krimi

Domnělý milenec ženě z Jablonecka tvrdil, že vzhledem k americkému občanství jeho dcery musí za operaci platit předem a v hotovosti, a proto požádal o půjčení peněz. „Šlo o částku 5800 eur, v přepočtu zhruba 140 tisíc korun. Dostal je,“ zmínila Baláková.

Po problémech dcery následovala jeho vlastní trápení, a sice následky fyzického napadení, kvůli kterému ho museli zdravotníci letecky transportovat do specializované nemocnice. Částku 15 000 eur už z vlastního žena dohromady nedala, tak si vzala v bance úvěr 360 tisíc korun.

Další peníze podvodník zdůvodnil údajnou nutností, že se musí nechat vyplatit, aby mohl odejít od svého zaměstnavatele, německé námořní společnosti.

Přijedu a vezmu si tě, slíbil seniorce lékař z Brna, toho času v Jemenu. Poslala pět milionů

Bezpečnost

„Všechno prasklo tehdy, kdy mu v Německu sháněla právníky a přitom zjistila, že hotel, ve kterém měl v Německu bydlet, a ani jeho německý zaměstnavatel neexistují. Teprve potom pochopila, že jí lhal,“ uvedla mluvčí s tím, že do té doby žena podvodníkovi poslala celkem 1 200 000 korun.

„Její osobní zkušenost by mohla alespoň posloužit jako poučení pro všechny nezadané ženy, které v budoucnu osloví na sociálních sítích krasavec s komplikovaným životním příběhem, přičemž jejich společnou lásku bude podmiňovat zasíláním peněz na jeho účet. Takovou konverzaci okamžitě ukončete a peníze mu neposílejte,“ zdůraznila Baláková varování policistů.

Případ vyšetřují jablonečtí kriminalisté jako podvod, za který pachateli hrozí až osmiletý trest vězení.

Dohledám vaše zmizelé peníze, nabídl seniorce z Prachaticka podvodník. Přišla o další

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám