Hlavní obsah

Kvůli zlodějům kabelů se bagr ocitl pod vodou

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Až téměř po střechu zatopený stavební bagr našli dělníci v pátek ráno v jímce pod hrází přehradní nádrže Skalka na Chebsku. Důvodem zatopení stavebního stroje byla noční krádež kabelů od vodních čerpadel, která odváděla z jímky přitékající vodu. Zatopený bagr museli z jímky vyprostit hasiči.

Článek

„Při opravě hráze vodní nádrže Skalka v Chebu zůstal stát v jímce pod hrází stavební bagr. V noci pak někdo ukradl kabely od čerpadel, která odčerpávala přitékající vodu do jímky. Do rána tak byl bagr celý zatopený a voda stále přibývala. Na pomoc museli přijet hasiči,“ popisoval situaci mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal, podle kterého hasiči na místě nasadili pět náhradních čerpadel.

„Čerpat vodu z jímky začali v devět hodin ráno a zpočátku ubývalo zhruba dvacet centimetrů vody za hodinu. Aby se řidič dostal k bagru, bylo nutné snížit hladinu o více než metr,“ pokračoval Kasal s tím, že hasiči museli vodu odčerpávat až do pátečních dopoledních hodin, dokud se nepodařilo dostat k bagru a nahradit ukradené kabely k rovněž zatopeným čerpadlům.

Policie případ vyšetřuje a žádá případné svědky, kteří by mohli pomoci k dopadení pachatelů, aby se ozvali na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám