Hlavní obsah

Kuřák v Olomouci špatně típl cigaretu, vzplál nábytek na balkóně domu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Nedokonale uhašený nedopalek cigarety způsobil požár, který vyděsil ve čtvrtek odpoledne obyvatele třípatrového bytového domu na Šantově ulici v Olomouci. Na balkóně jednoho z bytů vzplál plastový nábytek. Oheň poškodil i část poměrně zánovní fasády domu.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár poničil i fasádu domu.

Článek

Požár byl hasičům nahlášen v 16:40 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Olomouce a jejich dobrovolní kolegové z olomouckých městských částí Černovír a Chválkovice. Než však dorazili, podařilo se obyvatelům bytu oheň uhasit.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár poničil i fasádu domu.

„Když přijela první jednotka na místo události, byl požár na balkóně v prvním patře již zlikvidován. Hasiči provedli dohašení a vrátili se zpět na základnu,“ řekla Právu v pátek mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Balkón, na němž oheň vzplál

Při požáru podle ní nebyl nikdo zraněn, plameny zničily plastový nábytek a markýzu na balkóně. Dým očoudil fasádu třípatrového domu. „Výši škody vyčíslil majitel na 150 tisíc korun, příčinou vzniku požáru byla nedbalost při kouření,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám