Hlavní obsah

Kůň spadl do úzké hluboké studně, nad hladinou měl jen hlavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Náročnou záchrannou akci mají za sebou moravskoslezští hasiči, kteří ve středu vytáhli z úzké studny zaklíněného koně. Před utopením ho zachránily trámy, jež byly ve studni.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Kůň spadl do osm metrů hluboké studny.

Článek

O pomoc byli hasiči požádáni ve středu odpoledne s tím, že kůň se nachází ve studni osm metrů hluboké v obci Kružberk na Opavsku. Na místo vyrazily čtyři jednotky i se speciálním vyprošťovacím autem.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

K záchraně pomohl speciální automobil

„Dospělý kůň (odhady hovořily o 600 kg živé váhy) napůl stál, napůl ležel zkroucený v úzké kamenné studni, hluboké osm metrů. Od utopení jej zachránily pouze dřevěné trámy ve vodě, o které byl zapřený,“ informoval mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Podle něj hasiči opatrně odčerpávali vodu, protože ho nadnášela. Zvířeti se až na potřetí podařilo navléci lano a poté zvedací popruh. Nakonec byl kůň vytažen za pomoci hydraulické ruky vyprošťovacího auta.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Kůň nebyl vážně zraněn

„Na pevné zemi hasiči nechali ubohému zvířeti zvedací popruh, ten mu pak pomohl k postavení. Sušili jej dekami a veterinář jej ošetřoval. Když si koník dostatečně odpočinul a dostal nažrat, i s pomocí popruhu asi za čtvrt hodiny vstal a nakonec po nějaké době odkráčel do své stáje,“ zakončil Kůdela.

Reklama

Výběr článků

Načítám