Hlavní obsah

Kufřík na benzínce zastavil dopravu v Liberci

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Kvůli nálezu podezřelého kufříku uzavřela policie na několik hodin dopravu na frekventované silnici první třídy číslo 35. Přivolaná policie evakuovala nejen obsluhu benzínové stanice, jehož obsluha kufřík objevila, ale i 19 osob, včetně obyvatel tří blízkých rodinných domů. Naštěstí se ukázalo, že šlo o zapomenuté zavazadlo jednoho z nepozorných řidičů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V sobotu v 11:15 hodin přijali policisté z operačního střediska na linku 158 oznámení od obsluhy čerpací stanice Agip, která se nachází v ulici Londýnská v Liberci ve směru na Děčín, že se u stojanu nachází podezřelý černý kufr,“ uvedla policejní mluvčí Jana Světlá.

Policisté proto benzínovou pumpu uzavřeli a přivolali pyrotechnika. „Z kamerového záznamu jsme zjistili, že řidič, který tankoval, tak tento kufřík zřejmě vyložil z vozidla a odjel. Jednalo se o osobní vozidlo s cizí státní poznávací značkou,“ doplnila mluvčí s tím, že na místo nálezu byl vyslán také psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání výbušnin a pyrotechnik.

„V kufříku byly kancelářské potřeby a osobní věci,“ prozradila mluvčí. Akce byla ukončena krátce před třetí hodinou odpoledne. Lidé se mohli vrátit domů a doprava byla obnovena.

„Pokud jsme přivolaní k nálezu neznámého předmětu, navíc v tomto případě na tak exponovaném místě, jako je benzínová pumpa, pak musíme přijmout veškerá opatření jak eliminovat možné nebezpečí. Musí být přivolán pyrotechnik, musí dojít k evakuaci obyvatel,“ dodala mluvčí Jana Světlá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám