Hlavní obsah

Kudy k Muzeu? Muž oslovil v Praze řidičku, mezitím jí zmizela kabelka

Praha

Kvůli krádeži kabelky v centru Prahy se škodou za zhruba sto tisíc korun pátrají policisté po několika mužích, které zachytila bezpečnostní kamera. Podle vyšetřovatelů jeden z nich oslovil řidičku, která poutala své děti do autosedaček, zatímco další z vozidla sebral kabelku a ostatní byli opodál.

Krádež kabelky v centru PrahyVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu z konce srpna v pondělí informoval mluvčí policie Richard Hrdina.

Žena se stala obětí krádeže v Široké ulici v centru Prahy, kam jela nakupovat. Měla s sebou své dvě malé děti, a když je dávala do autosedaček, odložila si na přední sedadlo kabelku. Věk okradené policie neuvedla, mluvčí hovořil o mladé ženě.

„Oslovil ji neznámý muž, který se vyptával na cestu k Národnímu muzeu. I když byla zabraná do usazování dětí, snažila se mu pomoci a vysvětlovala mu cestu. Toho využil druhý neznámý muž, který se nepozorovaně přiblížil k vozidlu z druhé strany a ze sedadla odcizil kabelku s cennostmi,“ popsal mluvčí. Další dva muži podle mluvčího hlídali okolí.

Že přišla o kabelku, zjistila žena až poté, kdy sedla zpátky za volant. Žádný z podezřelých ale již na místě nebyl.

Foto: Policie ČR

Policie vyšetřuje krádež kabelky v centru Prahy

Kamerové záznamy, které policie k případu zveřejnila, podle vyšetřovatelů ukazují čtveřici podezřelých mužů.

„Komunikují spolu, i když se na první pohled zdálo, že se neznají. Ihned po krádeži si dvojice mužů předává nespecifikovaný předmět za zaparkovanou dodávkou, která stála opodál,“ upřesnil Hrdina s tím, že pokud někdo někoho ze záznamu poznává, má se ozvat na linku 158.

Foto: Policie ČR

Krádež kabelky v centru Prahy

Škodu způsobenou krádeží policie spočítala na bezmála 100 tisíc korun. Případ policisté vyšetřují jako krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku, za což hrozí až dva roky vězení. Policie neupřesnila, zda si zloději stačili pomocí odcizené platební karty vybrat peníze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám