Hlavní obsah

Kubišová nemusí Vondráčkové a Michalovi nic platit, rozhodl soud

Právo, Novinky, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Městský soud v Praze zamítl ve středu žalobu Martina Michala na Martu Kubišovou. Podnikatel žádal 1,3 miliónu korun za neuskutečněné turné skupiny Golden Kids, na němž zpěvačka odřekla účast. Rozsudek zatím není pravomocný.

Článek

„Soud nemá za prokázané, že smlouva byla uzavřena,“ řekl soudce David Hovorka. Zároveň však podotkl, že jednání o smlouvě skutečně probíhala. Nedal tak zcela za pravdu Kubišové.

„Nese odpovědnost za to, že Michala ponechala v domnění, že se projekt připravuje, a přispěla tak k tomu, že se věc ocitla před soudem,“ dodal Hovorka na adresu Kubišové. Žalobci se budou odvolávat.

Právní zástupkyně Martina Michala se v závěrečné řeči zaměřila hlavně na kritiku Marty Kubišové za její údajná vyjádření ke sporu v médiích. Prý se snažila ovlivnit veřejné mínění a udělat z obchodního sporu politickou kauzu. Opřela se také do soudu, který se prý důkazy žalobce nezabýval. 

Smlouva nebyla podepsána

Podle advokáta Kubišové zpěvačka neporušila žádné předpisy ani povinnosti, dokonce ani neodstoupila od smlouvy. Ta totiž nikdy nebyly uzavřena. Odkázal zejména na výpovědi bratrů Václava a Jana Neckářových, kteří měli na turné též vystupovat.

"Necítím se jako vítěz a nemám ani pocit satisfakce," řekla po rozsudku Kubišová. Jak spor poznamenal její vztah s Helenou Vondráčkovou, která svědčila pro žalobce, svého manžela, odmítla komentovat. Spor označila za zbytečnou ztrátu času.

Michal s Vondráčkovou trvají na tom, že smlouvu všichni uzavřeli ústně.

Kubišová i Neckář označili jednání z počátku roku 2008 za předběžná a nezávazná. Václav Neckář by prý sám požadoval písemnou smlouvu, o žádné ale s Michalem nejednal.

Turné bylo plánováno na loňský rok jako připomenutí 40. výroční tria. Zpěváci se ale nedohodli na podmínkách. Kubišová dříve uvedla, že příprava turné byla chaotická. Producent Michal nahradil plánovanou akci samostatnými koncerty Heleny Vondráčkové s hosty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám