Hlavní obsah

Kriminalisté dopadli muže, který v Praze přepadával starší ženy

Praha

Kriminalisté dopadli lupiče z Prahy 10, který letos v červenci přepadl devět žen. Oběti si vyhlédl na odlehlém místě a okradl je. Muž skončil ve vazbě.

BEZ KOMENTÁŘE: Kriminalisté dopadli muže, který v Praze přepadával starší ženyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Ženu nechal nejprve kolem sebe projít a zezadu ji přepadl. Cílem byly vždy kabelky, které přepadené měly na rameni nebo v ruce. Některé ženy vlivem útoku upadly na zem, útočník je vláčel po zemi a o kabelku se s nimi přetahoval,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Pachateli šlo jen o peníze. Tašky prohledal a ještě na místě činu odhodil. Při jednom přepadení dokonce ženě způsobil zranění, s nímž se léčila dva týdny.

Během pátrání po lupiči kriminalisté průběžně o některých přepadeních informovali. Zároveň se jim podařilo získat DNA, díky níž ztotožnili muže ze Slovenska.

„V minulosti tam byl odsouzen za násilnou a majetkovou trestnou činnost. Díky tomu se jim podezřelého povedlo zadržet na jedné z ubytoven v Praze 10,“ uvedl Daněk.

Přiznal devět přepadení 

Muž se na služebně přiznal k devíti přepadením, kterých se dopustil během jednoho měsíce, a řekl, že peníze použil do herních automatů. Celková škoda byla vyčíslena na téměř třicet tisíc korun.

„Kriminalisté zahájili s dvacetiletým mužem trestní stíhání pro trestné činy loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ poznamenal Daněk.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám