Hlavní obsah

Krejčíř vyvedl peníze do ciziny zákonným způsobem, rozhodl soud

– Olomouc • Aktualizováno
Právo, Petr Marek

Uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř vyvedl v roce 1997 zhruba 272 miliónů korun do ciziny, aniž by porušil zákon. Rozhodl o tom ve čtvrtek Vrchní soud (VS) v Olomouci, když zamítl odvolání státního zástupce proti verdiktu Krajského soudu v Ostravě z letošního 26. března, který Krejčíře zprostil obžaloby ze zneužívání informací v obchodním styku.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

Krejčíř podle obžaloby vyvedl peníze machinacemi s akciemi z vlastní firmy Corado Holding, aby si vytvořil materiální zázemí pro svůj pobyt v zahraničí.

Údajně nezákonnou transakci provedl s penězi, které získal z prodeje akcií Teplárny Otrokovice. Veškeré kroky v této věci přitom činil v době, kdy již měl občanství i doklady Seychelské republiky.

„Nebylo možné objektivizovat hodnotu zahraničních akcií z dostupných materiálů a proto se nepodařilo prokázat tvrzení obžaloby, že tyto akcie měly nulovou hodnotu a tedy, že by si Krejčíř počínal nezákonně. Proto jsme museli rozsudek krajského soudu potvrdit,“ vysvětlil mluvčí olomouckého VS Petr Angyalossy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám