Hlavní obsah

Krbec stáhl žalobu na pozůstalého od Nažidel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Zatím nepravomocně odsouzený řidič autobusu, který loni v březnu havaroval u Nažidel na Českokrumlovsku, vzal zpět žalobu na jednoho z pozůstalých. Pavel Krbec (48) se chtěl v občanskoprávním sporu domoci toho, aby Karel Hart stáhl webové stránky věnované této tragické nehodě.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

"Řízení bylo zastaveno 26. března, protože pan Krbec vzal žalobu zpět," potvrdila dnes pracovnice občanskoprávní kanceláře Krajského soudu v Plzni. Samosoudkyně Vlasta Formánková tak ve sporu vůbec nerozhodovala.

Krbcovi se nelíbilo, že Hart, který při nehodě přišel o devatenáctiletého syna, ho na svých stránkách www.autobus2003.info nazýval vrahem a ještě před pravomocným rozsudkem ho označil za viníka. Po podání žaloby však Hart text pozměnil a to byl podle Krbcova právního zástupce důvod jeho rozhodnutí.

"Stránky na internetu sice nezničil, ale upravil takovým způsobem, že už nejsou tolik pobuřující," vysvětlil Krbec své důvody. "Nemyslím ale, že s tím přestane úplně," dodal bývalý řidič, který nyní pracuje jako dělník.

Nehoda znovu před soudem

Autobusové neštěstí se stalo loni 8. března, kdy na místě nebo po převozu do nemocnice zemřelo 19 lidí a dalších 34 bylo zraněno. Českokrumlovský okresní soud Krbce loni v listopadu za obecné ohrožení a padělání a pozměňování veřejné listiny poslal na osm let do vězení, ten se ovšem proti rozsudku odvolal. Případem nehody se bude v druhé polovině dubna zabývat českobudějovický krajský soud.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám