Hlavní obsah

Kramný, odsouzený za vraždu manželky a dcery, stane opět před soudem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Návrh na obnovu řízení, který si podal Petr Kramný, odsouzený za vraždu své manželky a dcery na dovolené v Egyptě, bude projednávat Krajský soud v Ostravě ve dnech 29. listopadu a 1. prosince. O termínu jednání o Kramného návrhu informoval soud v pondělí. Kramný byl odsouzen k trestu v délce 28 let, o případné obnově bude podle nového zákona rozhodovat jiný soudce.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kramný u ostravského soudu

Článek

„Účastnit by se jej měl i odsouzený,“ uvedla mluvčí krajského soudu Martina Schwettrová. Případem se od začátku zabývala soudkyně Renata Gilová, která jej poslala do vězení. Nyní se ale případem bude zabývat jiný soudce. „Podle nové úpravy zákona se žádostí o obnovu řízení od letošního roku zabývá jiný senát,“ vysvětlila mluvčí.

Toto by mělo Kramnému, který vinu stále odmítá, vyhovovat. Odsouzený muž totiž už dříve namítal podjatost soudkyně Gilové a žádal jiný senát. Zabýval se tím i Ústavní soud, Kramný ale neuspěl.

Kramný stáhl žádost o obnovu procesu

Krimi

Kramný podle obžaloby v roce 2013 zavraždil v egyptském hotelu svou manželku a dceru elektrickým proudem. Řešil tak dlouhodobé spory v rodině. Vinu od počátku procesu popírá. Byl odsouzen na základě nepřímých důkazů.

Těla obou žen po převozu do České republiky pitvali znalci z Ústavu soudního lékařství v Ostravě, kteří došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Podle znaleckého posudku, který si dala vypracovat obhajoba, byla nejpravděpodobnější příčinou smrti otrava. Soud si proto objednal revizní posudek, který se přiklonil k zásahu elektrickým proudem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám