Hlavní obsah

Kradené luxusní audi zastavil na Jižní spojce v Praze pás

Praha

Čtyři cizince zadrželi v pátek policisté u Prahy na dálnici D1, podezírají je z odcizení luxusního auta značky Audi v Rakousku. Při akci policie použila zastavovací pás a musela na chvíli uzavřít Jižní spojku. Kradené auto podle vyšetřovatelů doprovázelo další vozidlo jako krytí, i jeho osádku policisté zadrželi. Zásah zachytila kamera policie.

Kradené luxusní auto na D1Video: Policie ČR

 
Článek

O případu v pátek informoval mluvčí policie Richard Hrdina. Auto bylo odcizeno v noci na pátek v Rakousku, policisté odtud informovali české kolegy a začalo pátrání s podezřením, že pachatelé jsou na cestě právě do Čech.

Ukradené auto navíc mělo doprovázet další vozidlo jako krytí.

Policie sledovala příjezdové trasy do Prahy a obě vozidla se podařilo najít na dálnici D1 a pak Jižní spojce, kde se musela kvůli zásahu částečně omezit doprava.

Řidič pronásledovaného audi srazil policistu, pak se ztratil na D1

Krimi

„Obě vozidla tak zůstala v koloně a pomalu se blížila k připraveným policistům. V okamžiku, kdy se objevil kradený vůz před policisty, hodili mu před kola zastavovací pás, aby eliminovali riziko možného ujíždění a ohrožení ostatních účastníků provozu. Poté za pomoci donucovacích prostředků zadrželi celkem čtyři cizince, kteří byli rychlostí zákroku tak zaskočeni, že nestihli nijak reagovat ani klást odpor,“ popsal Hrdina.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám