Hlavní obsah

Kradené audi na cestě z Rakouska honili u Pardubic policisté, řidič ho rozbil o semafor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Vozidlo značky Audi se v úterý ráno zastavilo o ocelový stožár semaforu v centru Pardubic. Předcházela tomu honička s policisty, které rakouští kolegové upozornili na ukradené vozidlo směřujícím právě do Česka. Řidič po nehodě utekl, policisté ho ale záhy dostihli. Později se ukázalo, že byl pod vlivem drog a jednalo se nejspíš o tzv. převozníka.

Foto: HZS Pardubického kraje

Následky nehody audi v Pardubicích

Článek

Krádež nahlásili v noci na úterý rakouští policisté s tím, že lze čekat převoz auta do Česka, přičemž poznatky o vozidle vedly do Pardubického kraje.

Předpoklad o místu i čase se potvrdil a policisté zaznamenali audi na silnici I/37 ve směru z Chrudimi na Pardubice, načež za ním vyrazili se zapnutými majáky. Na vozidle sice nejdřív zasvítila brzdová světla, byl to ale ve finále klamný signál, protože řidič vzápětí šlápl na plyn a začal ujíždět.

V Pardubicích policie nastražila past zastavovacích pásů, řidič s audi ale překážku zdolal.

„Pokračoval v jízdě, přestože ohrozil zasahujícího policistu. V tu chvíli už za ním jelo několik policejních hlídek. Po zběsilé jízdě po pardubické ulici muž s odcizeným vozidlem nezvládl řízení a havaroval do sloupu. Po nárazu se dal řidič okamžitě na útěk,“ informovala ve středu o případu mluvčí policie Dita Holečková.

Zdrogovaný muž v Praze odjel kurýrovi s autem. Zastavila ho až policejní střelba

Krimi

Na místě zasahovali rovněž hasiči, podle nich se nehoda stala na křižovatce ulic Pichlova a Teplého. „Jednotka na místě zajistila vozidlo proti vzniku požáru a zjistila, že při nehodě byl poškozen semafor,“ informovala mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Policisté díky svědkům z místa, kteří je nasměrovali, zakrátko poté zadrželi 41letého cizince. Dechovou zkoušku na alkohol měl negativní, naopak tomu ale bylo s testem na drogy, který prokázal pervitin a marihuanu.

Pardubičtí kriminalisté pracují s verzí, že zadržený cizinec byl pouze takzvaným převozníkem kradeného vozu. U sebe měl platební kartu skutečného majitele vozu. Kriminalisté muže obvinili z násilí proti úřední osobě, praní špinavých peněz a krádeže platebního prostředku, za což mu hrozí až šestileté vězení.

Cizinec v Praze v kradeném autě prorazil zátaras, policisté stříleli

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám