Hlavní obsah

Kopal mě a mlátil pěstmi, líčil soudu cirkusák Berousek útok konkurenta

Plzeň

Kopal mě a mlátil pěstmi do hlavy. Tak v úterý popisoval před Okresním soudem Plzeň-sever cirkusový principál Karel Berousek (38) útok svého protějšku z konkurenčního cirkusu Antonína Aleše (28) ze srpna 2018 ve slovenských Piešťanech.

Foto: Právo

Karel Berousek u soudu

Článek

Podle obžaloby měl Berouska nejprve napadnout Aleš a později se k němu měl připojit jeho zaměstnanec Karel Vaník (33). Krvavou potyčku, po které Berousek skončil v nemocnici s otřesem mozku, vyšetřovala tamní policie a případ pak předala českým kolegům.

„Obžalovaný Aleš vnikl do kabiny nákladního tahače, kde poškozeného fyzicky napadl opakovanými údery do obličeje a těla. Poté se zapojil i spoluobžalovaný Vaník, který se rukama zapřel o přepážku v kabině a oběma nohama kopl Karla Berouska do hlavy,“ uvedla státní zástupkyně Jana Cimická. Oba muže viní z ublížení na zdraví.

Krvavou potyčku znesvářených cirkusáků řeší soud

Krimi

Berousek v úterý před soudem řekl, že útok nečekal a ani si nedokáže vysvětlit, proč k němu došlo. „Nikdy jsme spolu žádné spory neměli. Proto jsem byl překvapený, že se tam najednou objevil a napadl mě,“ vypovídal Berousek.

Aleš ho prý překvapil v kabině náklaďáku, kde spal. „Zničehonic se tam přede mnou zjevil a začal mi nadávat do zm*dů. Posadil jsem se na postel a ptal se ho, co se děje. Nic mi na to neodpověděl. Byl nepříčetný, křičel sprostá slova. Pak do mě začal kopat nohama a mlátit pěstmi,“ popisoval útok Berousek.

Když se prý trochu vzpamatoval, Alešovi se snažil postavit. „Řekl jsem mu, jestli se chce se mnou prát, tak může. Pak jsem se začal aktivně bránit a zatlačil ho na sedadlo spolujezdce. Vtom se tam objevil Vaník a od něj jsem schytal rány na hlavu. Na chvilku jsem ztratil vědomí a probral se venku před kamionem,“ vybavoval si Berousek dramatické okamžiky.

Podle jeho slov Aleš v útoku venku pokračoval, přičemž pranici sledovaly tábory obou znesvářených cirkusáků. „On tam měl pět chlapů a já osm. Sice jsme byli v přesile, ale moji zaměstnanci se báli mi jít na pomoc, protože jeden muž z té Alešovy party použil k jejich zastrašení pepřový sprej,“ dodal Berousek.

Tygřice zabavené Berouskovi poslal stát na Slovensko

Domácí

Konflikt s Berouskem Aleš soudu vysvětlil tím, že po něm chtěl vysvětlení, proč údajně šíří na sociální síti urážky o jeho rodině. „Vlezl jsem do kabiny a Karlovi řekl, co to má znamenat. Obořil se na mě, co si to dovoluju, a dal mi facku. Pak mě natlačil zády na čelní sklo a začal do mě mlátit pěstmi. Já se bránil a nepopírám, že ode mne také nějakou ránu schytal. Chtěl jsem se jen dostat ven,“ líčil Aleš svoji verzi.

Zlom ve rvačce podle něj nastal, když Berouska chytil za vlasy. „Zůstaly mi v ruce. To mě šokovalo, protože jsem nevěděl, že nosí paruku. On se chytil za hlavu a byl také evidentně zaskočený. Toho jsem využil a dostal se z kabiny,“ pokračoval obžalovaný muž.

Soudní proces ničí mě i zvířata, tvrdí obžalovaný chovatel Berousek

Krimi

Pak si prý uvědomil, že nemá na krku památeční řetízek, a chtěl se pro něj vrátit do kabiny. To už ale podle jeho slov Berousek vyšel ven a svým zaměstnancům, kteří stáli opodál, údajně řekl: „Dejte mu!“

„Jak to vyslovil, tak mě jeden z mužů chytil do kravaty a začal škrtit. Lapal jsem po dechu a cítil, jak omdlévám. Pak jsem slyšel, jak někdo křičí něco v tom smyslu – pusť ho, nebo ho zabiješ. Vzápětí se sevření uvolnilo a já jsem s Vaníkem odešel pryč, protože jsem měl strach, že bude po nás,“ hájil se Aleš s tím, že Vaník do potyčky vůbec nezasahoval.

Incident prý nehlásil, protože nechtěl být za bonzáka. „Když vznikne v naší branži nějaký konflikt, tak se neudáváme. Prostě tuhle zásadu jsem chtěl ctít, bál jsem se i výsměchu kolegů,“ dodal Aleš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám