Hlavní obsah

Ke sražení pětiletého chlapce se přiznal starší z posádky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA-VÝCHOD

Policie už ví, kdo ze dvou zadržených mladíků seděl za volantem osobního auta, které v pondělí na Praze - východ srazilo pětiletého chlapce, desítky metrů ho vezlo na kapotě a pak ujelo. Pod tíhou důkazů se k tomu přiznal starší z dvojice, kterého policie dopadla až o den později v jižních Čechách.

Foto: Petr Pavelka

Frýdecké historické slavnosti jsou tradičně zahajovány na frýdeckém Zámeckém náměstí

Článek

"Policisté navíc zjistili, že čtyřiadvacetiletý muž vůbec nemá řidičský průkaz. Není ani vyloučeno, že řídil pod vlivem alkoholu, ale to už v tuto chvíli není možné zjistit," narážela mluvčí policie Prahy - východ Diana Bušková na prodlevu mezi neštěstím a zadržením staršího člena posádky. [celá zpráva]

Vůz Volkswagen Golf chlapce nabral v Kamenici v pondělí hodinu po poledni, když šel s matkou po pravé straně silnice. [celá zpráva]

Záchranáři převezli malého chlapce do nemocnice ve vážném stavu. Při nehodě utrpěl zlomeninu pánve a čelisti. Navíc má po celém těle řadu ran a pohmožděnin.

"Oproti včerejšku je jeho stav stabilizován. Stále je v péči lékařů na oddělení ARO napojený na přístroje. Zítra lékaři určí další postup," sdělila dnes Novinkám jeho aktuální stav mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová.

Zřejmě půjdou do vazby

Podle Buškové sedí oba podezřelí v cele předběžného zadržení, ovšem ještě dnes je komisař obviní. Jednadvacetiletého spolujezdce z trestného činu neposkytnutí pomoci a o tři roky staršího řidiče navíc z ublížení na zdraví, takže mu hrozí maximálně pětiletý trest.

Policisté pak hodlají podat státnímu zástupci podnět na uvalení vazby. Oba mladíky ještě před nehodou hledali v souvislosti s majetkovou trestnou činností.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám