Hlavní obsah

Policie dopadla posádku auta, které srazilo malého chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA-VÝCHOD

Policie v úterý odpoledne dopadla muže, kterého hledala v souvislosti s pondělní nehodou v Kamenici na Praze - východ. Řidič golfu tam nabral pětiletého chlapce, který šel s matkou při pravé straně silnici. Ujížděl s ním několik desítek metrů na kapotě, a když dítě spadlo, ujel.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Novinkám to sdělila mluvčí policie Praha - východ Diana Bušková. Zároveň překvapivě uvedla, že policie zatím nemůže říci, zda je chycený muž oním řidičem. Policisté také odmítají sdělit věk zadržených i místo, odkud pocházejí.

"Kvůli nehodě byl už jeden muž zadržen, a to včera. Po druhém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Nyní je policisté mají oba, ale žádný s nich se nechce k řízení vozu přiznat," vysvětlila Bušková. Kdo z posádky skutečně řídil, bude předmětem dalšího vyšetřování.

Dvojice je nyní v cele předběžného zadržení. Jednomu z nich hrozí až pětileté vězení za trestný čin ublížení na zdraví a neposkytnutí první pomoci.

Oba ještě před nehodou hledala policie, protože státní zástupce vydal souhlas k jejich zadržení pro majetkovou trestnou činnost.

Chlapec se ihned podrobil operaci

Volkswagen Golf jedoucí vysokou rychlostí nabral malého chlapce po 13. hodině, když byl s matkou na procházce. Žena nebyla zraněna, ale zpočátku nebyla kvůli psychickému otřesu schopna vypovídat.

Viděla totiž, jak je její zraněný pětiletý syn zachycený na kapotě a řidič se ani nesnaží zastavit. Po zhruba čtyřech desítkách metrů hoch spadl na silnici a muž za volantem ujel. Osobní vůz policisté našli za několik desítek minut zaparkovaný v nedaleké obci Skalsko. [celá zpráva]

Těžce zraněné dítě záchranáři vrtulníkem transportovali do nemocnice. Zraněný hoch v pondělí podstoupil úspěšnou operaci obličeje, nicméně jeho stav je stále vážný. "Je napojen na přístroje a lékaři z dětského anesteziologicko-resuscitačního oddělení provádějí další vyšetření," řekla dnes ČTK mluvčí Fakultní nemocnice Motol Eva Jurinová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám