Hlavní obsah

Kde bydlíš, kolik roků máš? obtěžoval muž děti v Praze. Policie hledá další oběti

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté zadrželi v neděli po dvouletém pátrání 41letého cizince podezřelého z obtěžování dětí na hřišti. V říjnu 2018 muže natočila na mobil dívka, které se měl dotýkat a lákat ji na procházku. Podle policie pak odjel do zahraničí, nedávno se ale vrátil a otravoval chlapce. Vyšetřovatelé mají za to, že toho může mít na svědomí více.

Policie zadržela muže podezřelého z obtěžování dětíVideo: Policie ČR

 
Článek

Policejní hlídky muže zadržely v neděli nedaleko dětského hřiště v části metropole Kyje. Na tísňovou linku volal otec nezletilého chlapce, když dítě přiběhlo vyděšené domů poté, kdy ho měl podezřelý cizinec, jehož národnost policie neupřesnila, osahávat a navrhovat mu sexuální praktiky.

Policisté muže našli ve večerce, kde popíjel alkohol. „Jelikož nedbal zákonných výzev, byl za užití donucovacích prostředků zpacifikován a omezen na osobní svobodě,” informovala v úterý o vývoji v případu mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Foto: Policie ČR

Policie zadržela muže podezřelého z obtěžování dětí

Kriminalisté muže obvinili z navazování nedovoleného kontaktu s dítětem a výtržnictví, hrozí mu až dva roky ve vězení. Rovněž navrhli státnímu zastupitelství, aby žádalo soud o uvalení vazby.

Sedm let lákal od školaček intimní fotky, obvinila policie muže z Olomoucka

Krimi

Při výslechu podle mluvčí obviněný uvedl, že si téměř na nic nepamatuje a do Česka přijel před dvěma měsíci. „Kriminalisté se však domnívají, že má na svědomí více těchto sexuálních obtěžování. Prosíme rodiče, kteří mají obdobnou zkušenost s tímto mužem, případně byli svědky tohoto jednání, aby neprodleně kontaktovali linku 158 nebo navštívili nejbližší policejní služebnu,” upřesnila Siřišťová.

Foto: Policie ČR

Cizinec podezřelý z obtěžování dětí v Praze

První případ, kvůli kterému je muž podezřelý z obtěžování dětí, se stal 13. října 2018 na stejném hřišti, jako tomu bylo v neděli. Cizinec podle policie tehdy přistoupil k jedné z dívek, dotýkal se jí a vymýšlel různé důvody, aby šli na procházku.

Smrt pedofilního učitele uzavřela Vězeňská služba jako sebevraždu

Krimi

Dívka muže natočila na mobilní telefon. Na videozáznamu, který policie zveřejnila, se muž s přízvukem dívenky mimo jiné vyptává, kde bydlí a kolik jí je roků.

Podezřelý tehdy nakonec hovor ukončil a utekl pryč. „Dívenka vše řekla doma rodičům, kteří video předali policistům, a tak okamžitě proběhla rozsáhlá pátrací akce. Muž ale podle již zjištěných informací opustil 16. října 2018 Českou republiku z důvodu vyhoštění,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám