Hlavní obsah

Kauza varnsdorfských radarů jde k soudu, bývalý starosta mezi obžalovanými

Ústí nad Labem

Státní zástupce podal u krajského soudu v Ústí nad Labem obžalobu na čtyři lidi a jednu firmu kvůli pochybnému pronájmu radarů ve Varnsdorfu na Děčínsku. V pátek to řekl náměstek krajského státního zástupce Dan Anděl. Mezi obžalovanými je bývalý starosta města Stanislav Horáček a místostarosta Josef Hambálek.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný exstarosta Varnsdorfu Stanislav Horáček

Článek

Firma Water Solar technology, která na základě veřejné zakázky radary provozovala a dostávala peníze za každý zjištěný přestupek, podle policie neoprávněně získala přes 20 milionů korun.

Kauza radarů ve Varnsdorfu: policie zabavila obviněným majetek za miliony

Krimi

Jednomu z obžalovaných je kladeno za vinu zneužití pravomoci úřední osoby a zjednání výhody při zadání veřejné zakázky. V případě prokázání viny mu za to hrozí pět až 12 let vězení.

Dalšímu obžalovanému hrozí stejný trest za návod ke zločinu zneužití pravomoci úřední osoby, zjednání výhody při zadání veřejné zakázky a podplacení. Stejné zločiny spáchala podle Anděla i firma.

Policie zadržela starostu Varnsdorfu kvůli radarům

Krimi

Třetímu obžalovanému hrozí dva až osm let vězení za porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže a čtvrtému až tříletý trest za legalizaci výnosů z trestné činnosti z nedbalosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám