Hlavní obsah

Policista se chystal loupit v domě na Karlovarsku. Žalobce chce 8 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm let vězení navrhuje státní zástupce Roman Šustáček jako trest pro policistu Antonína F. (32), který společně se svým kumpánem Davidem C. (40) chystali loupežné přepadení rodinného domu v Karlových Varech.

Foto: Pavel Jaňourek, Novinky

Loupežné přepadení překazili detektivové z Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Článek

Podle obžaloby to měli oba muži vymyšleno tak, že do objektu vpadnou ve chvíli, kdy v něm bude jen jeho spolumajitelka. Tu chtěli svázat do kozelce a přinutit ji, aby prozradila, kde má rodina ukryté peníze. Ještě než stačili loupež provést, zatkli je detektivové z Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

„Obžalovaní se začali aktivně domlouvat na loupežném přepadení domu poté, co měli získat informaci o tom, že by se tam měla nacházet finanční hotovost ve výši nejméně dvacet milionů korun,“ uvedla Jana Rubášová z Krajského soudu v Plzni, který začne případ projednávat v květnu.

Podle Rubášové začali muži společnou obhlídku okolí domu, kde si ověřovali výhledové poměry, umístění bezpečnostních kamer a propočítávali dobu dojezdu pracovníků pultu centralizované ochrany. „Načež se rozhodli, že vyčkají, až odejde manžel spolumajitelky domu, a dovnitř vniknou z předem určeného místa. Byli domluveni na tom, že ženu svážou a tak ji přinutí sdělit, kde se finanční hotovost v domě nachází,“ popsala dále Rubášová.

Policistovi kvůli steroidům hrozí soud

Krimi

Státní zástupce Šustáček je přesvědčen, že jejich záměr provést loupežné přepadení byl míněn zcela vážně. „Úmyslně vytvořili podmínky pro spáchání zvlášť závažného zločinu, kdy v úmyslu užít proti jinému násilí s cílem zmocnit se větší finanční hotovosti si opatřovali informace k danému objektu a osobám tam žijícím,“ konstatoval Šustáček.

Podle informací Novinek policista v hodnosti praporčíka slouží u cizinecké policie, konkrétně na oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort. Jeho komplic byl naposledy zaměstnán jako supervizor v korporátní společnosti.

Prozradily ho odposlechy

Oba obžalovaní podle zjištění Novinek odmítli vypovídat. Majitelé nemovitosti uvedli, že doma žádnou větší hotovost nemají a že už se k nim do domu jednou v minulosti někdo vloupal. Proto instalovali kamerový systém s alarmem, který je napojen na pult centralizované ochrany soukromé bezpečnostní služby.

O chystané loupeži se detektivové GIBS dozvěděli z odposlechu telefonu obžalovaného policisty, kterého monitorovali kvůli podezření z nelegálního obchodování s anaboliky. To se později také potvrdilo a kromě přípravy loupeže se bude zpovídat u soudu ještě z přečinu nedovoleného nakládání s látkami s hormonálním účinkem.

Šéf hospodářské kriminálky měl podnikatelům radit, jak krátit daně. Přišli si na desítky milionů

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám