Hlavní obsah

Kamioňák šokoval policisty, řídil dvacet hodin v kuse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I zkušení policisté jen nevěřícně kroutili hlavou, když si z údajů tachografu zahraničního řidiče kontrolovaného na dálnici D52 přečetli, že muž jel dvacet hodin v kuse.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ze záznamu navíc strážci zákona zjistili, že muž se za uplynulých osmadvacet dní dopustil šestatřiceti přestupků, přičemž šest z nich spadalo do kategorie těch nejzávažnějších.

„Alarmující byla především jeho více než dvacetihodinová nepřetržitá jízda. Tak výrazné porušení maximální doby řízení policisté z Mikulova nepamatují. I proto lajdáckému dopravci, který navíc nemá ani eurolicenci pro autodopravu, uložili maximální výši kauce v hodnotě sto tisíc korun,“ informoval policejní mluvčí David Chaloupka o případu z přelomu ledna a února.

„Policisté upozorňují, že únava řidiče je značným rizikovým faktorem pro vznik dopravních nehod a ani řidiči osobních automobilů, kteří nemají ve voze tachograf, by ve vlastním zájmu neměli podceňovat vydatný odpočinek před jízdou,“ zdůraznil Chaloupka.

Řidič volal policii kvůli nebezpečně jedoucímu kamionu na D1. Šofér byl opilý

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám