Hlavní obsah

Kamion srazil v Klatovech dvanáctiletého chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Vážná nehoda se stala v úterý odpoledne v Klatovech. Kamion srazil teprve dvanáctiletého chlapce, přiletěl pro něj vrtulník.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na silnici první třídy, konkrétně v Puškinově ulici, krátce po 14. hodině. Policejní mluvčí Eva Červenková uvedla, že dvanáctiletý chlapec vstoupil do vozovky v místě určeném pro přecházení. „Jednatřicetiletý řidič přijíždějící nákladní soupravy značky MAN už ale nestihl zareagovat. I když začal brzdit, došlo ke střetu,“ popsala.

Andrea Divišová z krajské záchranky informovala, že nezletilá osoba utrpěla středně těžká zranění. „Vrtulník pacienta, který byl při vědomí, transportoval na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ sdělila.

Při srážce dvou aut se zranil chodec

Jenom o půl hodiny později zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému na nábřeží Kpt. Nálepky. Devatenáctiletý šofér fordu zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost a zezadu narazil do renaultu, který řídil 61letý muž. Ten zrovna dával přednost lidem přecházejícím přes vozovku. „Vlivem nárazu došlo ke střetu se čtyřiaosmdesátiletým chodcem,“ řekla policejní mluvčí.

Divišová doplnila, že pacient měl naštěstí jen lehká zranění a sanitka ho převezla do Klatovské nemocnice.

Dechové zkoušky v obou případech byly u řidičů negativní. „Veškerými okolnostmi i příčinou nehod se dále zabýváme,“ uzavřela Červenková.

Na Klatovsku havaroval školní autobus se třiceti dětmi

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám