Hlavní obsah

Kamión s několika tisíci kuřaty po nehodě na D52 spadl z dálničního mostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nehoda dvou nákladních aut na Brněnsku v pátek ráno uzavřela na více než hodinu dálnici D52 ve směru na Brno. Jeden z kamiónů převážel asi 6000 kuřat, spadl z dálničního mostu a blokuje silnici na Rajhrad. Jeho řidič byl ale jen lehce zraněn. Uvedl to mluvčí policie Pavel Šváb.

Foto: HZS Jihomoravského kraje, ČTK

Nehoda dvou nákladních aut u Syrovic na Brněnsku, která uzavřela na více než hodinu dálnici D52 ve směru na Brno. Jeden z kamiónů převážel asi 6000 kuřat a spadl z dálničního mostu.

Článek

Nákladní auta se střetla zhruba na 13. kilometru dálnice kolem páté hodiny ráno, okolo šesté byl zprovozněn jeden jízdní pruh. „Podle předběžných závěrů první z kamiónů zastavil v odstavném pruhu pro technickou závadu, kamión jedoucí za ním nestačil zareagovat a narazil do něj a spadl z mostu,“ uvedl mluvčí.

Kamión blokuje silnici mezi Rajhradem a Syrovicemi. Je proto uzavřená.

Nákladní vůz, který spadl z mostu, převážel kuřata. „Ještě přesně nevíme, kolik kuřat přežilo, část z nich ale bude odvezena do kafilérie,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Nehoda kamiónů na D52

Krajský ředitel veterinární správy Jaroslav Salava řekl, že reálná čísla budou známa až po odvozu přeživších kuřat na jatka do Modřic, kde se provede přehodnocení stavu. „Na místo vyjel náhradní kamión, drůbež se překládá. Uhynulá drůbež se na místě vyselektuje pro kafilérii, pak ale ještě mohou být další zraněné kusy, které se utratí až na jatkách," uvedl ředitel.

Záchranná služba k nehodě vyslala posádku s lékařem i bez lékaře. „Pacientem byl mladý muž, má drobnější povrchová poranění, doporučili jsme mu odvoz na chirurgickou ambulanci. Domluvil se, že na ni chce je sám, proto byl ponechán na místě,” uvedla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková.

Provoz na Brno musel být na D52 přerušen kvůli úklidu dálnice, doprava byla po dobu úplného zastavení provozu odkloněna přes Ledce a Rajhrad. V současné době hasiči oba kamióny vyprošťují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám