Hlavní obsah

Kamión plný prasat začal hořet na silnici u Olomouce

Právo, Miloslav Hradil, Vlasta Hradilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Požár přívěsu nákladního auta plného prasat zkomplikoval v úterý dopoledne dopravu na rychlostní komunikaci R35 mezi Litovlí a Olomoucí u motorestu Křepelka. Zvířata se podařilo včas vyvést do bezpečí.

O kamión plný prasat se museli postarat hasičiVideo: Vlasta Hradilová, Právo

 
Článek

„Nákladní vozidlo převáželo zhruba 80 prasat. Hasiči je postupně vyvedli z nákladového prostoru. Bylo to poměrně složité. Moc se jim dolů nechtělo,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Požár, který se podařilo hasičům rychle uhasit, se podle něj rozšířil od hořící pneumatiky nákladního auta. „Řidič zhruba kilometr před odstavným parkovištěm u Křepelky zjistil, že mu praskla pneumatika. Když zastavil na parkovišti, z pneumatiky se již kouřilo,“ uvedl mluvčí.

Na místě podle něj zasahovali profesionální hasiči z Olomouce a jejich dobrovolní kolegové ze Skrbeně, Náměště na Hané a Senice na Hané. Hasiči také stádo prasat, rozdělených na skupiny, na parkovišti hlídali.

Aby se zvířata, než budou přeložena, nerozutekla, pomáhali si i žebříky. „Vytvořili z nich provizorní ohradu,“ konstatoval Hošák. Hasiči pak podle něj asistovali i při následném naložení prasat do nákladního auta.

Kvůli nehodě musel být dočasně uzavřen pravý jízdní pruh komunikace ve směru na Olomouc. „Provoz na silnici byl v obou jízdních pruzích obnoven ve 13 hodin,“ řekla Právu olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková. Podle policistů žádné prase z kamiónu neuteklo. Škoda zatím nebyla vyčíslena.

Reklama

Výběr článků

Načítám