Hlavní obsah

Kamery zachytily přepadení směnárny se samopalem ve Strání

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Příjezd luxusním vozem, vystoupení maskovaného muže, přepadení směnárny se samopalem v ruce a odjetí. Takový byl průběh středečního přepadení směnárny ve Strání na Uherskohradišťsku, po němž policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po pachatelích.

Článek

Rychlé přepadení proběhlo ve středu půl hodiny před polednem. Pachatelé přijeli ke směnárně modrým Audi A6 v combi provedení. Vůz měl stříbrné lišty kolem oken, elektronová kola a tažné zařízení.

Na autě byly namontovány slovenské registrační značky, které byly ve středu ráno odcizeny z auta zaparkovaného ve slovenské obci nedaleko Strání. Přesto vůz přijel k přepadení z české strany hranice a opět se tam vrátil.

„Ten z dvojice lupičů, který vběhl do směnárny, měl v ruce samopal. Na břiše měl přepásaný batoh, do něhož si skládal peníze. Ve směnárně křičel česky na ženu za přepážkou, aby mu dala peníze, jinak to tam rozbije. Ze směnárny pachatelé odjeli s pětadvaceti tisíci korunami,“ řekl mluvčí policie Aleš Mergental.

Policisté žádají svědky o jakoukoliv informaci k pohybu popsaného vozidla, stejně jako k pohybu pachatelů. Svědecké informace přijmou policisté na lince 158. Jakýkoliv detail může napomoci k dopadení pachatelů ozbrojené loupeže, za jejíž spáchání zákon ukládá trest až desetiletého vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám