Hlavní obsah

Výstavně udržovanou zahradu v Prachaticích zdemolovalo špatně zabrzděné auto, zachytila to kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prachatice

Kuriózní nehodu zachytila bezpečnostní kamera u rodinného domu v Prachaticích, které přímo do záběru spadlo ze silnice osobní auto. Při pádu poničilo pečlivě udržovanou zahradu. Posléze se ukázalo, že řidič auto na parkovišti opodál nedostatečně zabrzdil. Škodu vyšetřovatelé vyčíslili na 150 tisíc korun na domě a 40 tisíc na vozidle. Šofér dostal na místě pokutu.

Pád auta k domu v PrachaticíchVideo: Zdenka Novotná, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala v úterý na okraji Prachatic v ulici Jilmová. Na videozáznamu, který k případu Novinky získaly, bylo vidět, jak zničehonic v řádech sekund osobní auto probourá kamenný plot, řítí se přes úhledně upravené terasy, které demoluje, a nakonec se předkem doslova zapíchne do úzkého pruhu mezi spodní částí kaskádovitého oplocení a stěnou domu.

Mluvčí policie Martina Joklová Novinkám potvrdila, že vozidlo sjelo z nedalekého parkoviště, kam ho řidič umístil podle všeho bez patřičného zajištění proti pohybu.

„Vozidlo přejelo silnici a sjelo pak k rodinnému domu,“ zmínila Joklová s tím, že její kolegové nehodu na místě vyřešili pokutou pro řidiče. Její výši policie neuvedla, podle informací Novinek to byly zhruba dva tisíce korun.

Foto: Zdenka Novotná

Vyproštění havarovaného vozidla v Prachaticích

Incident se obešel bez zranění. Řidič byl střízlivý, prokázala zkouška na alkohol. Auto z místa vyprostil jeřáb.

Vyšetřovatelé škodu vyčíslili na 150 tisíc korun na domě a 40 tisíc na vozidle. Okolnosti nehody policie dál prověřuje.

Foto: Zdenka Novotná, Novinky

Pád auta k domu v Prachaticích

Auto i s řidičkou se po pádu z mostu zapíchlo do potoka

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám