Hlavní obsah

Kamarádi poslali vězni časopis napuštěný pervitinem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUŘIM

Dozorci objevili kuriózní případ, kdy se kamarádi pokoušeli propašovat odsouzenému do kuřimské věznice pervitin. Drogou napustili stránku sportovního časopisu, vysušili ji a odeslali v obálce. Nebýt psa cvičeného na vyhledávání drog, nikdo by na nic nepřišel.

Foto: KulturaFM

Advent ve městě

Článek

"S něčím tak rafinovaným jsme se ještě nesetkali," řekl dnes ČTK mluvčí věznice Radomír Macků.

Na magazín dozorce upozornil pes. "Proto se provedl orientační test, který potvrdil přítomnost amfetaminu. Zásilka bude zaslána na chemickou expertízu na krajské policejní ředitelství v Brně, která upřesní množství drogy," sdělila Právu Soňa Voffová z jihomoravské policejní správy v Brně.

Policie předpokládá, že neznámý pachatel nejprve stránku napustil v roztoku, v němž předtím rozpustil pervitin. Vysušenou stránku pak vložil do časopisu. Vězeň, který jej měl dostat, by si patrně ze stránky udělal cigaretové lístky. "Drogu by mohl dostat do sebe kouřením. Patrně by mělo stejný účinek, jako její nitrožilní konzumace," doplnil mluvčí věznice.

Pasty, prášky na praní či cigarety

Vězni, jemuž byly sportovní časopisy určeny, nehrozí žádný postih. Jinak je na tom jeho komplic. Za zaslání obálky mu totiž hrozí po vypátrání obvinění z nedovolené výroby a držení drog. Policisté se shodují, že pátrání po pachateli nebude lehké.

Ročně dozorci v kuřimské věznici odhalí deset až 20 případů, kdy se někdo snaží dostat mezi odsouzené drogy. K nejznámějším trikům patří vložení takzvaných psaníček s drogami mezi dvě slepené stránky časopisu. "Drogy jsme ale již objevili v tubách zubních past, v cigaretách nebo v prášku na praní," doplnil Macků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám