Hlavní obsah

Kajínek je naštvaný. Po 20 letech samotky má spoluvězně a nechce ho

Právo, Radim Vaculík

Na doživotí odsouzený vězeň Jiří Kajínek (53) se minulý týden vůbec poprvé po dvaceti letech, která si zatím za dvě vraždy a pokus o třetí za mřížemi odpykal, dočkal spolubydlícího. A nese to prý v nápravném ústavu v Rýnovicích hodně nelibě.

Foto: Petr Eret, ČTK

Jiří Kajínek na snímku z roku 2006

Článek

Až dosud svou celu s nikým nesdílel. Právu to řekla jeho blízká přítelkyně, která hovořila s Kajínkem telefonicky.

„Je to pro něj strašně nepříjemné. Myslíme si, že takovýmto způsobem se dostávat do kontaktu s lidmi je hodně nešťastné, je to pro něj cizí člověk,“ uvedla Kajínkova známá.

Nejznámější český vězeň podle ní věc probíral už i se státním zástupcem, který má rýnovickou věznici na starosti, a dokonce prý i s ministryní spravedlnosti Helenou Válkovou (za ANO). [celá zpráva]

„Státní zástupce mu potvrdil, že by měl bydlet sám, a paní ministryně má stejný náhled na věc, nicméně mu tam toho nového člověka dali,“ podotkla Kajínkova přítelkyně, která netuší, kdo je oním spolubydlícím. „Není to ale žádná mediálně známá osoba,“ doplnila.

Nárok na samotku nemá

Podle mluvčího Vězeňské služby Roberta Káčera bývají i podle vyhlášky odsouzení na doživotí „zpravidla“ na cele sami. Není to prý ale žádné závazné právo či nárok, kterému by musela věznice vždy vyhovět.

Nově také Kajínek může ve věznici pracovat. Je to vůbec poprvé od nástupu jeho doživotního trestu. [celá zpráva]

„Nevím, co má konkrétně za práci, ale snad by tohle pro něj mohl být posun k lepšímu, když bude v kontaktu s lidmi,“ dodala Kajínkova blízká.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám