Hlavní obsah

Jsem alkoholik. Muž soudu v Pardubicích přiznal, že zavraždil družku sekáčkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

U pardubického krajského soudu začalo v úterý hlavní líčení s Václavem Špačkem (67), obžalovaným z vraždy své třiapadesátileté družky. Žena zemřela loni na začátku dubna v Lanškrouně v bytě, kde žili, poté, co ji muž ve spánku napadl řeznickým sekáčkem. Později sám zavolal policii a k činu se přiznal.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Obžalovaný Václav Špaček u pardubického krajského soudu

Článek

Podle obžaloby se muž na čin připravoval, sám si zvolil smrticí zbraň, kterou byl sekáček na maso s dřevěnou rukojetí.

„Poškozenou napadl v ložnici v době jejího spánku opakovanými údery do hlavy,“ stojí v obžalobě s tím, že se žena probudila a snažila se uniknout do jiných částí bytu.

„Snažila se přivolat si pomoc a opakovaně prosila, ať muž v útoku přestane,“ dodala státní zástupkyně Lenka Faltusová.

V Lanškrouně ubil muž družku řeznickým sekáčkem. Prý aby nezůstala sama

Krimi

Obžalovaný ale v útoku pokračoval. Pronásledoval družku po bytě, opakovaně ji napadal sekáčkem do hlavy a horních končetin, pak vzal dokonce kuchyňský nůž a poškozenou zezadu nejméně třikrát bodl do oblasti přechodu krku a levého ramene.

Žena podle obžaloby zemřela až po desítkách minut od prvního zranění. „Dopustil jsem se závažného činu a toho činu lituji. Jsem tady proto, abych byl potrestán, a jsem tady proto, že jsem se tak rozhodl dobrovolně,“ řekl obžalovaný na úvod své výpovědi u soudu.

Přiznal, že oba byli alkoholici. A alkohol byl i jednou z příčin jejich hádek. Během své výpovědi, která trvala celé dopoledne, se ale často stavěl do pozice oběti.

Zabít se prý chtěli společně. Policie si prý během vyšetřování nezjistila, v jakém zdravotním stavu se nacházela.

Byla to blbost, omlouval se pozůstalým mladík obžalovaný z vraždy pražského učitele mačetou

Krimi

„Já jsem také alkoholik, čin jsem ale spáchal střízlivý. Já jsem se opil až po činu,“ řekl soudu dvakrát soudně trestaný muž. Ve vězení strávil celkem 5,5 roku. Poprvé za podvody v roce 1986, podruhé také za finanční delikt v roce 2009.

Pustili mě v půlce trestu v roce 2013. Na Mostecku mě jako učitele nechtěl nikdo zaměstnat. Žil jsem na ubytovně. Tam jsme se seznámili. Hned ten den, 14. června 2014, jsme se dali dohromady,“ uvedl obžalovaný Špaček.

Poté, co ženu zabil, se však o sebevraždu už nepokusil. Po činu ale ženě udělal malý oltář, kam umístil věci, které měla ráda, a přikryl ji její oblíbenou dekou.

Soud bude pokračovat v úterý výslechy znalců z oboru soudní lékařství, psychiatrie a psychologie a mohl by padnout rozsudek.

Loni přibylo vražd. Roste napětí ve společnosti, varuje policie

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám