Hlavní obsah

Jizera vydala na Turnovsku další oběť

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TURNOV

Jizera v Turnově si opět vybrala krutou daň. Mrtvolu 35letého muže z Turnova Daliměřic pohřešovaného od letošního 21. března vydala řeka v sobotu odpoledne v sousedních Svijanech. "Vytáhli jsme ho z vody okolo půl páté odpoledne. Šlo o běžný zásah," konstatoval operační důstojník libereckých hasičů.

Foto: Dana Podhajská

Jeden z vystavených artefaktů holešovského lapidaria - vzácná barokní šištice, která zdobila ústí vody do zámeckého trojzubce v polovině 18. stol.

Článek

Pohřešovaného muže minulý týden hledali policisté se psy společně s hasiči. Příští týden měli do říčního koryta nastoupit potápěči. "Našli jsme ho zachyceného u říčního břehu. Pokud spadl do vody v Turnově, muselo tělo uplavat možná osm kilometrů," přiblížil jeden z turnovských hasičů. Policie se prozatím k případu nevyjádřila.

Jizera na Turnovsku se stala od loňského léta osudnou pro trojici mužů. Sérii utonulých zahájil v létě svatebčan, který spadl do řeky nešťastnou náhodou. Tragédie pokračovaly smrtí 18letého tiskařského dělníka Daniela Daníčka, jenž v říjnu při návratu z diskotéky zřejmě spadl z lávky nad říčním náhonem. Potápěči tělo podle svědků v hodině smrti opilého nešťastníka objevili po pěti dnech zachyceného na česlech náhonu Malé Jizery ústící posléze do hlavního koryta řeky.

Jizera v Turnově se stala osudnou také pro 47letého muže, po němž policisté bezvýsledně pátrali skoro tři týdny. Mrtvolu pohřešovaného posléze uviděli letos na Nový rok plavat v řece manželé, kteří se procházeli v místech, kde se shodou okolností nedávno našla mrtvola Daníčka.

"Břehy Jizery a Malé Jizery v Turnově na mnoha místech lemují stezky a spojují lávky, kde hrozí pády do vody zvláště lidem, kteří přebrali v hospodě nebo neopatrným cyklistům," popsal možná úskalí jinak klidné řeky šéf turnovských policistů Josef Mlejnek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám