Hlavní obsah

Jeřáb se u Prahy převrátil na rodinný dům

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Autojeřáb na stavbě v Mírovicích v okrese Praha-východ se v úterý ráno převrátil na rodinný dům. Zraněn byl jeřábník, v domě naštěstí nikdo nebyl.

BEZ KOMENTÁŘE: Jeřáb spadl u Prahy na důmVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala kolem deváté hodiny ráno na stavbě v areálu čističky odpadních vod. Jeřábník podle informací z místa vyskočil asi z pětimetrové výšky těsně před převrácením.

„Jeřáb se z dosud nezjištěných příčin převrátil na dům, ve kterém naštěstí v tu dobu nikdo nebyl. Jeho rameno zničilo střechu rodinného domu,“ řekla Novinkám mluvčí policie Eva Kropáčová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Rameno zničilo střechu domu

Jeřábník utrpěl zranění. „Lékař měl na místě podezření na zranění hrudní páteře, pánve a dolních končetin. Po zafixování ve vakuové matraci a podání nezbytných léků byl muž převezen do nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů, kteří budou pomáhat specializované firmě s vyproštěním. „Podle statika není dům poškozený natolik, aby byl neobyvatelný. Záleží však také na tom, jak ho poškodí ještě vyprošťování jeřábu. Poté se definitivně rozhodne,” konstatoval mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Škoda dosud nebyla vyčíslena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám