Hlavní obsah

Jen co zahlédl strážníky, zaparkoval a utekl. Mám strach z policie, tvrdil opilec

Brněnští strážníci načapali ve středu večer podnapilého řidiče, který na sebe sám upozornil porušením zákazu vjezdu. Jen co strážníky zahlédl, kvapně zaparkoval, vystoupil a schoval se ve křoví. Útěk mu však nevyšel a při následné dechové zkoušce nadýchal 1,1 promile alkoholu.

BEZ KOMENTÁŘE: V Brně nachytali podnapilého řidiče

 
Článek

Strážníci na podnapilého řidiče narazili v Přístavní ulici. „Když zpozoroval blížící se autohlídku městské policie, rychle zaparkoval a spěchal se ukrýt za nedaleký keř. Tam ale zůstal jen chvíli a dal se na útěk,” informoval mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Útěk však muži nevyšel, strážníci ho po několika metrech dostihli. Na jejich výzvu se poté vrátili k zaparkovanému vozu, kde se podrobil dechové zkoušce. Ta ukázala přes jedno promile alkoholu a muže si tak převzala pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky státní policie.

Muž přitom své chování zprvu vysvětloval svérázně. „Tvrdil, že utíkal kvůli velkému strachu, který má z policie. Z jeho dechu byl přitom silně cítit alkohol,” doplnil Šoba.

Za uvedený trestný čin hrozí muži zákaz řízení, peněžitý trest nebo trest odnětí svobody v délce až jednoho roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám