Hlavní obsah

Jednadevadesátiletá seniorka přelstila podvodníky. Na schůzku si vzala kriminalisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stará Boleslav

Seniorka přelstila ve Staré Boleslavi na podzim dva cizince, kteří ji chtěli obrat o peníze. Jeden z nich se vydával za jejího vnuka a smluvil si s ní schůzku. Jednadevadesátiletá žena však na ni přišla spolu s kriminalisty.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál už na konci listopadu, policejní mluvčí Eva Hašlová o něm informovala o víkendu s tím, že muži jsou ve vazbě.

Jeden z mužů zavolal na pevnou linku seniorky a vydával se za jejího vnuka s tím, že potřebuje půjčit peníze. Stejně jako v jiných případech seniorce řekl, že si pro peníze nemůže přijet a pošle kamaráda.

„Žena mu tedy přislíbila finanční pomoc, ačkoliv věděla, že žádného vnuka nemá. Ihned zavolala na tísňovou linku policie, kde celou událost oznámila,“ uvedla Hašlová.

Jakmile si jeden z nich pro peníze přijel, kriminalisté ho zadrželi, komplic čekal v autě u bydliště ženy. Policistům stihl ujet, během dvou týdnu jej ale vypátrali. Následně byli obviněni z pokusu o podvod a soudce je vzal do vazby. Podle Hašlové není vyloučeno, že muži mají podobných případů na svědomí víc.

„Tímto bychom velmi rádi apelovali na všechny občany, aby si v žádném případě do bytu nikdy nepouštěli žádné cizí osoby a v žádném případě jim nikdy nedávali peníze. Podvodníci se pokaždé chovají velmi suverénně a nedají na sobě znát, že lžou a zdánlivě skutečný příběh se nakonec nezakládá na pravdě,“ uzavřela Hašlová.

Anketa

Snažili se vás již napálit podvodníci po telefonu?
Ano
55,7 %
Ne
44,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2071 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám