Hlavní obsah

Jeden na pervitin, druhý na marihuanu a extázi. Policie zatkla dealery teenagerky z Přerovska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Kriminalisté zadrželi na Přerovsku dva dealery drog. Při šetření vyšlo najevo, že mezi jejich klienty byla i sedmnáctiletá dívka. Od jednoho brala marihuanu a extázi, od druhého pervitin. Novinky o tom v úterý informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oba muže, kteří se vzájemně znají, zatkli policisté nezávisle na sobě. První 25letý podezřelý z distribuce drog byl zadržen v Tovačově. „Té se dopouštěl od října loňského roku až do svého zadržení. Uživatelům na Přerovsku dodával marihuanu i pervitin a inkasoval za to hotovost, případně návykové látky někteří dostali zdarma,“ uvedla mluvčí.

V několika případech podle ní podezřelý podaroval marihuanou i sedmnáctiletou dívku. Vzala od něho i pár tablet extáze, za které mu platila 250 korun za kus.

„Ještě ten samý den, co byl zadržen, bylo muži sděleno podezření z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Poté byl propuštěn na svobodu,“ konstatovala Zajícová.

Pro stejný trestný čin bylo sděleno podezření 29letému muži, který byl zadržen v Přerově. „Prověřováním jeho trestné činnosti se zjistilo, že nabízel a prodával pervitin uživatelům na Přerovsku i Olomoucku. Mezi jeho odběratele patřila také 17letá dívka, která figuruje v případu prvního dealera a získala od něho pervitin,“ poznamenala mluvčí.

Také druhý dealer byl podle ní po provedení všech nezbytných úkonů propuštěn na svobodu. Oběma mužům hrozí podle trestního zákoníku trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let.

Pervitin v kapsách prodávaných bund. Policie zasahovala u vietnamských stánků

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám