Hlavní obsah

Je tam hodně krve! Hra s telefonem vyděsila volané a skončila příjezdem policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměšť nad Oslavou

Hororový telefonát vyděsil v závěru uplynulého týdne ženu z Náměště nad Oslavou. Závažnost sdělení z neznámého čísla zmobilizovala policisty a dovedla je až k přístroji, z něhož se volalo. Zjištění bylo úlevné. Informovala o tom vysočinská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ odstartoval v pátek odpoledne muž, který se obrátil na policisty kvůli telefonátu, který vyděsil jeho matku. „Z konkrétního mobilního telefonního čísla jí přišel hovor, kde se měl ozvat rozrušený ženský hlas se slovy ‚Je tam hodně krve. Jede už někdo?‘ a poté se rozhovor ukončil,“ popsala policejní mluvčí. Na neznámé číslo se paní i její syn pokoušeli dovolat zpětně, ale už se jim to nepovedlo: buď bylo obsazeno, nebo hovor nikdo nepřijal. Oba se tak začali bát, že někomu hrozí nebezpečí, a informovali strážce zákona.

Mravenčí práce operačního střediska záhy nasměrovala uniformované kolegy na konkrétní adresu. „Pro překvapení všech se jednalo o dvanáctiletého chlapce, který bydlí v obci ve Středočeském kraji. Když u domu policisté zazvonili, byl hodně překvapený, jak ho našli,“ popsala Čírtková. Hoch pak kápnul božskou, že si s kamarády hráli na mobilním telefonu a vytočili zcela náhodné telefonní číslo.

Rozsudek nad pachatelem by tak v tomto případě měla vynést jeho notně překvapená maminka, která slíbila, že synovi domluví.

„V této souvislosti upozorňujeme, že zlomyslná volání, případně zneužití linek tísňového volání, se nevyplácejí, protože policisté v drtivé většině případů zjistí volajícího, kterého pak podle okolností a závažnosti jeho jednání čeká trest,“ upozornila policejní mluvčí.

„Jdou k nákupnímu centru!“ Telefonáty svědků pomohly k dopadení zlodějů z Přerova

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám