Hlavní obsah

Je mi zima a chci do vězení, vysvětloval policistům zloděj v Ostravě

Právo, hon
Ostrava

Rád bych strávil Vánoce za mřížemi, venku je zima. Takové vysvětlení podal policistům v Ostravě muž, který byl opakovaně přistižen při krádežích v obchodech. Protože krade opakovaně, přání se mu s největší pravděpodobností splní.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž je podezřelý, že opakovaně odcizil v různých prodejnách zboží a bez zaplacení se měl snažit provozovnu opustit. Nicméně ani v jednom případě neunikl pozornosti zaměstnanců ostrah obchodů,“ uvedla v pátek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Poprvé byl přistižen při krádeži ve středu odpoledne. Z obchodu ukradl několik zubních past, které si schoval do kalhot. Ostraha na místo přivolala policii.

„Podezřelý využil svého práva a k věci nevypovídal,“ uvedla mluvčí s tím, že muž byl propuštěn na svobodu.

„Známá firma”

Krátce poté, co opustil policejní služebnu, však zamířil opět do obchodního centra. Tentokrát ukradl sedm bonboniér a stejný počet čokolád. I v tomto případě byl dopaden, když se pokoušel odejít bez zaplacení.

Podle policie jde o „známou firmu”, v minulosti byl muž ve vězení dokonce i za loupež a má dosud nevykonané obecně prospěšné práce za předchozí krádeže.

„Podezřelý ke svému druhému skutku uvedl, že si přeje pobývat ve věznici, neboť aktuálně je chladno a má hlad. Policejní komisař vzhledem k opakování protiprávního jednání učinil podnět k návrhu ke vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí čeká muž v cele. Aktuálně mu hrozí další trest odnětí svobody až na tři léta,“ dodala mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám