Hlavní obsah

Je mi skoro 50 let, je to pro mě likvidační, prosil drogový dealer soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se slzami v očích žádal ve čtvrtek recidivista Radoslav Petr senát Krajského soudu ve Zlíně o snížení trestu v případu výroby a distribuce pervitinu. Toho se měl dopouštět s dalšími kumpány a svou družkou v jedné z obcí na Slovácku. Již před zhruba půl rokem si vyslechl rozsudek, který jej poslal v souhrnném trestu na 4,5 roku za mříže.

Radoslav Petr u souduVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Nepodmíněný trest dostal kvůli svým dřívějším deliktům, a to i když se v tomto případě doznal. Po jeho odvolání vrchní soud rozsudek kvůli procesním vadám zrušil a vrátil věc ke krajskému soudu. Ten nyní trest snížil a uložil Petrovi vězení v délce čtyř let a jednoho měsíce.

Za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozilo Petrovi až deset let vězení. Rozsudek není pravomocný. Žalobce i Petr si ponechali lhůtu pro případné podání odvolání.

Podle rozsudku Petr sháněl k výrobě pervitinu v organizované skupině chemikálie a léky. Podílel se i na samotné výrobě a distribuci.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Radoslav Petr u soudu

„Chtěl jsem poprosit soud, ať mi dá šanci. Je mi skoro 50 roků, a pokud mi nesníží trest, je to pro mě likvidační. Mám dvouapůlletého syna a rád bych se o něj řádně staral,“ uvedl u soudu Petr.

K tomu přistoupil senát nejen kvůli delší době, která uplynula od páchání trestné činnosti, ale především pro řádné chování obžalovaného ve výkonu trestu.

Podle předsedy senátu Radomíra Koudely je u Petra možná resocializace. Vyjádřil naději, že v trestné činnosti nebude pokračovat, a to i když byl v minulosti několikrát soudně trestán za majetkovou a drogovou trestnou činnost a vydírání.

„Dozrál jsem. Snažím se zapomenout a začít nový život,“ řekl Petr.

Nový případ na Slovácku

Pervitin patří ve Zlínském kraji k nejrozšířenějším těžkým drogám, a to kvůli jeho dostupné výrobě. Jeho cena na černém trhu se podle loňského vyjádření žalobce pohybuje okolo 1300 korun za gram.

Poslední podobný případ nyní otevřeli kriminalisté na Uherskohradišťsku, když zajistili dva muže ve věku 28 a 45 let a jejich dvaatřicetiletou společnici.

V těchto dnech je již obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Mladík prodával na darknetu extázi do USA. Za výdělek jezdil na exotické dovolené

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám