Hlavní obsah

Janouškovo stíhání brzdí jeho zdravotní problémy, policie chce lékařskou zprávu

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Královéhradecká policie si vyžádala lékařskou zprávu lobbisty Romana Janouška, kterého vyšetřuje kvůli loňské dopravní nehodě. V Praze při ní v opilosti srazil autem 51letou ženu. Janoušek, který se na začátku února omluvil z výslechu na policii kvůli chřipce, utrpěl údajně vzápětí úraz hlavy, s nímž musel být operován v pražské Ústřední vojenské nemocnici.

Foto: Prima FTV

Lobbista Roman Janoušek krátce po zadržení.

Článek

Jeho zdravotní potíže však nemocnice ani právní zástupce Vít Široký nikomu nepřiblížili, podnikatel s vazbami na pražské politiky tak čelí podezření, že jen oddaluje svou obžalobu.

Královéhradecká policie, která loni vyšetřování převzala od pražských kolegů, je totiž s prací u cíle a k podání návrhu na obžalobu schází už jen Janouška vyslechnout a nechat ho prostudovat spis.

„Policejní orgán si oficiální cestou vyžádal lékařskou zprávu, kterou obdržel. Žádné další podrobnosti nebudeme sdělovat,“ řekla Právu mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Janouškovi hrozí až 18 let vězení za pokus vraždy. Na tento zločin překvalifikovali vyšetřovatelé původní obvinění z úmyslného těžkého ublížení na zdraví. Právě kvůli změně kvalifikace je třeba Janouška ještě jednou vyslechnout.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám