Hlavní obsah

Janoušek do vězení opět nemusí. Má další dva roky odklad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Krajský soud v Brně přerušil Romanu Janouškovi výkon trestu na další dva roky. Rozhodnutí není pravomocné, státní zástupce proti němu podal stížnost, informovala ČT24.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Janoušek v roce 2014

Článek

Stížností státního zástupce, který podle ČT požaduje vypracování nového znaleckého posudku, se bude zabývat olomoucký vrchní soud. Janoušek do té doby zůstane na svobodě. Vězeňská služba zatím rozhodnutí brněnského soudu nemá k dispozici, sdělila mluvčí sboru Markéta Prunerová.

Janoušek si má odpykat 4,5 roku vězení za to, že autem srazil ženu a od nehody ujel, výkon trestu je ze zdravotních důvodů na jeho žádost přerušován opakovaně. Ve vězení dosud strávil zhruba rok a čtvrt. Výkon trestu má v současnosti Janoušek přerušený do konce dubna.

Lobbista Janoušek chce opět přerušit trest, odseděl si zhruba čtvrtinu

Krimi

Opilý lobbista v roce 2012 v Praze srazil autem ženu, kterou vážně zranil. Byl odsouzen za ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky. Trest nastoupil v listopadu 2014 a ve vězení byl do března 2016. Trest mu byl opakovaně přerušen ze zdravotních důvodů, naposledy loni na jaře o rok.

Údajně nemocný Janoušek byl místo vězení na horách

Domácí

Podle lékařských posudků Janoušek trpí nevyléčitelnou nemocí a při chůzi se musí opírat o francouzskou hůl. Po operaci mozku má podle lékařů v hlavě implantát, který by se pohybem mohl uvolnit a Janouška tak zabít. Server Seznam Zprávy ale koncem února zveřejnil fotografie z přelomu let 2019 a 2020, na kterých se Janoušek bez hole pohybuje na zasněžených svazích rakouských Alp.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám