Hlavní obsah

Íránce Zadeha policie hned po propuštění zase zadržela

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Policie v pondělí na základě mezinárodního zatykače opět zadržela Íránce Shahrama Abdullaha Zadeha, který měl být v pondělí propuštěn z vazby, jelikož zaplatil rekordní kauci 150 miliónů korun. Novinkám zadržení potvrdila policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Advokát novinářům tvrdil, že jeho klient byl propuštěnVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

„Pětačtyřicetiletého muže jsme zadrželi na základě mezinárodního zatykače,” potvrdila Novinkám Ledabylová s tím, že požadavek na jeho zatčení vydala Íránská islámská republika, konkrétně státní zastupitelství v Teheránu.

„Byl zadržen ještě v areálu vazební věznice,” doplnila mluvčí. Íránec, který je v ČR stíhán spolu s dalšími čtrnácti lidmi kvůli daňovým únikům ve výši 2,5 miliardy korun, se tak na svobodu vůbec nedostal.

O důvodech vydání evropského zatykače policejní mluvčí podrobnosti nesdělila. Sdílnější nebyl ani mluvčí krajského státního zastupitelství v Brně Hynek Olma. „Podrobnosti zatím neznám,” řekl Novinkám.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Shahram Abdullah Zadeh

Íránec zaplatil v ČR rekordní kauci 150 miliónů a měl být v pondělí propuštěn na svobodu. Obchodník zatím strávil ve vězení 22 měsíců.

O propuštění Zadeha z vazby informoval novináře jeho advokát Pavel Čapčuch. O Íráncově opětovném zadržení přitom zřejmě neměl žádné informace. „Je propuštěný, samozřejmě,” řekl advokát.

Státní zástupce Zadeha viní z nekalých obchodů s pohonnými hmotami. Podle obžaloby skupina operovala s více než šesti desítkami firem a na daňových únicích připravila stát o 2,5 miliardy korun. Íránec vinu popírá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám