Hlavní obsah

Invalidovi na Českolipsku se na přejezdu zasekla tříkolka. Narazil do ní vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žandov

Středně těžké poranění utrpěl ve čtvrtek 77letý invalida, jemuž se v kolejišti na železničním přejezdu v Žandově na Českolipsku zasekla tříkolka. Následně do ní narazil vlak.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na železniční trati mezi Českou Lípou a Děčínem krátce po 12:45. Když muž přejížděl přes železniční přejezd v Žandově, zaseklo se mu v kolejišti jedno kolo od tříkolky.

„Muž se snažil tříkolku z kolejiště vyprostit, ale nedařilo se mu to,“ sdělila mluvčí policie Ivana Baláková.

Střetu nedokázal zabránit ani strojvedoucí osobního vlaku, který přijížděl od České Lípy.

Vozíčkáře shodili z vozíku a nechali ležet na ulici. Sebrali mu úspory

Krimi

„Strojvedoucí viděl invalidu, jak se snaží tříkolku vyprostit. Pro krátkou vzdálenost ale nestačil zastavit a tříkolku odhodil vlak mimo kolejiště,“ uvedla Baláková.

Z prvotních informací policie a záchranky není jasné, zda senior utrpěl zranění při střetu s vlakem nebo po pádu na zem, když se snažil dostat do bezpečí z tříkolky.

„Přímý střet nelze vyloučit. Pacient utrpěl středně těžké poranění, byl při vědomí. Letecky jsme ho transportovali na traumacentrum v Liberci kvůli mechanismu toho úrazu, aby se vyloučilo nějaké závažné vnitřní zranění,“ uvedl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Strojvedoucí podle mluvčí policie neví, zda vlak zasáhl jen tříkolku, či narazil i do muže. „Okolnosti a další detaily této nehody zjišťujeme,“ dodala Baláková.

Řidič srazil na přechodu v Budějovicích ženu na vozíku. Vynadal jí a ujel

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám