Hlavní obsah

Invalida si krádež karty vymyslel. Půjčil ji kamarádovi, který ale příliš utrácel

Novinky, Jan Středa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté před několika týdny pátrali po muži, který okradl studenta na vozíčku. Vzít mu měl kromě peněženky také platební kartu, ze které vybral 10 tisíc korun. Policisté muže vypátrali, ale ukázalo se, že se s vozíčkářem znal a kartu měl od invalidy půjčenou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Policie o případu informovala předminulý týden a požádala o pomoc při pátrání. Student policistům nahlásil ukradenou peněženku, v níž se měla nacházet i jeho platební karta. Tou údajný zloděj platil v několika obchodech, při nákupech jej zachytily kamery. [celá zpráva]

Muže na záběrech se díky medializaci případu a pomoci veřejnosti podařilo vypátrat. „Děkujeme všem, kteří věnovali pátrání po totožnosti muže pozornost,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Policisté údajného zloděje zkontaktovali a vyslechli.

Během výslechu ale policisté zjistili nové skutečnosti. „Poškozený se s mužem na záběrech znal a kartu mu před několika týdny sám dal,“ sdělil Daněk. „Z bankovního výpisu zjistil, že muž kartu používá i k jiným platbám, než se spolu domluvili. Proto se ji rozhodl zablokovat,“ dodal.

V bance ale po vozíčkáři chtěli potvrzení od policie, že mu karta byla odcizena. Věc se proto rozhodl na policii nahlásit. Spolu s tím nahlásil také krádež peněženky, která mu byla v té době odcizena. Po člověku, který peněženku ukradl, policisté stále pátrají.

Reklama

Výběr článků

Načítám