Hlavní obsah

Internetem se šíří video zaklekávání mladíka v Krumlově. Byl agresivní, hájí se policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Na Facebooku se šíří video ze sobotní noci, kdy policie zakročila vůči mladíkovi v Českém Krumlově. Autorka příspěvku uvádí, že šestnáctiletého kluka zaklekli tři muži a bili ho. Policisté se proti tomu důrazně ohradili a odmítli jakékoliv násilí. Podle nich se dotyčný choval agresivně, a tak použili standardní donucovací prostředky.

Foto: Barbora Zacharová

Policisté v Českém Krumlově zakročili proti agresivnímu mladíkovi

Článek

Událost se stala v noci ze soboty na neděli na sídlišti v Plešivecké ulici. Podle dostupných informací uviděl muž, jak dvojice mladíků kope do zaparkovaných aut, a proto zavolal na tísňovou linku. „Jeden mladík byl při zajištění natolik agresivní, že jsme museli použít donucovací prostředky,“ konstatoval policejní mluvčí Jiří Matzner.

Po incidentu však známá mladíků umístila na Facebook video plné kritiky. „Takhle přistupuje státní policie v České Krumlově a městská policie tomu napomáhá. Že zakleknou šestnáctiletého kluka tři a ještě ho bijou,“ zlobila se a napsala, že takový přístup je nepřijatelný.

Policisté příspěvek zaregistrovali a sami se proti jeho obsahu vymezili na oficiálním facebookovém profilu.

„Chtěli jsme článkem odmítnout nepravdivé informace, které se kolem tohoto případu šíří. Zákrok vůči pachateli byl standardní. Neuposlechl našich výzev, aby zanechal protiprávního jednání, proto jsme použili hmaty a chvaty. Nešlo o žádné bití nebo násilí,“ zdůraznil Matzner.

Mladík i jeho kamarád nakonec skončili v poutech. „Dále prověřujeme, zda dvojice nemá také na svědomí poškození vozidel z minulého víkendu,“ doplnil Matzner a požádal řidiče nebo majitele poškozených aut, aby se ozvali na linku 158.

Policie o zákroku v Teplicích: Chvaty odpovídaly agresivitě zdrogovaného muže

Krimi

Výběr článků

Načítám