Hlavní obsah

Inspekce vnitra odložila Antlovu nehodu

– PRAHA

Bývalý náměstek policejního prezidenta Miroslav Antl se v souvislosti s dopravní nehodou, kterou způsobil pod vlivem alkoholu, podle Inspekce ministerstva vnitra nedopustil trestného činu. Inspekce proto případ odložila, řekl v úterý ČTK státní zástupce Roman Tibitanzl.

Foto: Městská policie Bílina

Mládě Kalouse ušatého - ilustrační foto.

Článek

Státní zástupce sice ještě může případ vrátit k došetření, pravděpodobně tak ale neučiní.

"Z informací, které zatím mám, myslím, že to usnesení je správné," prohlásil Tibitanzl.

Antl havaroval se služební octavií v říjnu v Pardubicích. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda byla odhadnuta na 260 tisíc korun. Antl se po nehodě podrobil dechové zkoušce, která prokázala v jeho krvi 0,52 promile alkoholu. Den po nehodě rezignoval na funkci.

Pardubická policie případ postoupila okresnímu úřadu, který jej řeší jako přestupek.

Podezření na dva trestné činy

Inspekce podle Tibitanzla zjišťovala, zda Antl nespáchal trestný čin porušování služebních povinností. Toho se dopustí člověk, který nesplněním svých povinností podstatně sníží použitelnost výzbroje, výstroje nebo jiných věcných prostředků.

Inspekce dále zjišťovala, zda se Antl nedopustil ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle tohoto paragrafu je trestné, když někdo vykonává pod vlivem alkoholu či drog své zaměstnání nebo jinou činnost, při které by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí či způsobit značnou škodu. Za tyto činy by Antlovi hrozilo až roční vězení. Podezření se však nepotvrdilo.

Antl vyučuje a pracuje pro Grosse

Antl nyní podle tisku pracuje pro mediálního poradce ministra vnitra Stanislava Grosse a vyučuje jako hostující profesor na katedře trestního práva na policejní akademii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám