Hlavní obsah

Inspekce ukončila vyšetřování demoliční jízdy expolicisty Kadlece. Poškodil 24 aut za 1,7 miliónu

Praha
Aktualizováno

Generální inspekce bezpečnostních sborů ukončila vyšetřování expolicisty a bývalého lektora Policejní akademie Karla Kadlece a spis předala státnímu zástupci k podání obžaloby. Na dotaz Novinek to ve středu řekla mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. Kadlec loni na Vinohradech naboural dvě desítky aut.

Policista, který naboural desítky aut na Vinohradech. Archivní videoVideo: Novinky

 
Článek

„Byl nám doručen návrh na podání obžaloby. Škoda byla vyčíslena na téměř 1,75 miliónu korun, poškozených aut je 24. Státní zástupce návrh prostuduje a poté rozhodne o dalším postupu,“ informovala Zenklová.

Podle ní zůstala právní kvalifikace stejná jako při obvinění. Kadlec byl loni v dubnu obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí šest měsíců až tři roky vězení nebo peněžitý trest či zákaz činnosti.

Původně se uvádělo 29 nabouraných aut, podle mluvčí změna počtu na 24 vyplynula z vyšetřování. Důvod změny ale nevěděla.

Foto: Petr Horník, Právo

Expolicista Karel Kadlec u obvodního soudu v Praze.

Kadlec podle inspekce naboural na Vinohradech 12. dubna. Zkouška na alkohol ukázala přes jedno promile. Svědci se shodli, že do některých aut narážel opakovaně. Ve stejný den měl bývalý lektor soud, který se zabýval jeho nehodou z minulého roku. K jednání se však nedostavil s tím, že je nemocný.

Svědkyně natočila nehodu, při které řidič postupně naboural dvě desítky aut. Archivní videoVideo: Novinky

Bývalý policista se pár dnů po incidentu za své jednání omluvil. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) Kadlece loni na konci dubna propustil. [celá zpráva]

Kadlec se však zodpovídal z dalších dvou nehod. V únoru mu městský soud potvrdil osmiměsíční podmíněný trest a dvouletý zákaz řízení za nehodu z března 2015, kdy opilý naboural dvě auta. Třetí nehodu z loňského srpna projednával magistrát, který Kadlecovi uložil zákaz řízení a pokutu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám