Hlavní obsah

Insolvenční správce z Českých Budějovic připravil věřitele o 67 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Osmasedmdesátiletý insolvenční správce z Českých Budějovic připravil podle jihočeských kriminalistů věřitele, kteří doufali v uspokojení svých závazků u krachujících společností, celkem o desítky milionů korun.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Novinky o případu informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

„Ač je to skoro neuvěřitelné, pravděpodobně od roku 2009 do roku 2022 podvedl obviněný v bezmála devadesáti případech věřitele očekávající alespoň nějaké uspokojení svých pohledávek, a to o skoro 67 milionů korun,“ konstatoval Matzner.

Insolvenční správce si při zpronevěře podle kriminalistů počínal velmi jednoduše. Zajištěné finanční prostředky převáděl na své účty, když vyřizoval případy v Praze, Brně a v Českých Budějovicích.

„Následně pak také zpronevěřené finanční prostředky vyzvedával a pravděpodobně používal pro svoji potřebu. To vše přesto, že jeho hlavním úkolem bylo finanční prostředky pro věřitele zachraňovat a shromažďovat,“ zdůraznil policejní mluvčí.

Policisté muže obvinili v minulých dnech a za zpronevěru mu hrozí až deset let vězení.

Směnárník z Chebska zpronevěřil a prosázel skoro milion

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám