Hlavní obsah

Hyenismus ve Frýdku-Místku. Nejprve pomohl, pak seniorku okradl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklý hyenismus projevil padesátiletý zloděj, který okradl ve Frýdku-Místku seniorku. Ženě, která spadla ze schodů, nejprve pomohl, ale pak jí nenápadně z kabelky ukradl peněženku. Nedlouho poté zašel peníze utratit se svou partnerkou, která o krádeži věděla.

Muž nenápadně vytáhl peněženku z kabelky.Video: Policie ČR

 
Článek

O případu informovala mluvčí policie Eva Michalíková. Policie zveřejnila i videozáznam události. Vše začalo malou nehodou 77leté ženy, která šla po schodech v podchodu a upadla.

„Vtom jí přispěchal na pomoc neznámý muž, pomohl seniorce zpět na nohy, podržel jí kabelku a dokonce ji chtěl i kousek doprovodit. Jenže zřejmě příležitost dělá zloděje,“ uvedla mluvčí s tím, že muž ve stejnou chvíli sebral ženě peněženku, kde měla přes tisíc korun.

Policie muže vypátrala za dva dny díky analýze kamerového záznamu. „K samotné krádeži se nakonec přiznal a za své jednání se omluvil. Ukázalo se, že podezřelý nebyl na místě sám. Jeho přítelkyně sice u samotné krádeže nebyla, ale věděla, že peníze, za které šli potom společně nakoupit, pocházely z trestné činnosti,“ dodala mluvčí s tím, že dvojice peníze utratila za jídlo a alkohol.

Obviněn je nejenom samotný pachatel, ale také jeho přítelkyně. Paradoxní je, že muži hrozí za krádež jen dva roky vězení, ale ženě, která je stíhána pro legalizaci výnosů z trestné činnosti, hrozí až na čtyři roky.

Senior ve frýdeckém parku zaútočil nožem na mnohem mladšího soka v lásce. Málem ho zabil

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám