Hlavní obsah

Hustý déšť dělal rychlým řidičům na D35 problémy. Dva z nich v noci na Olomoucku havarovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litovel

Problémy měli v noci na úterý řidiči kvůli hustému dešti na dálnici D35 na Olomoucku. Dva z nich havarovali, protože jeli příliš rychle. Jeden u Mladče, druhý u Unčovic. Dálnice musela být v obou případech na několik hodin uzavřena. Novinkám to sdělila policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Policie ČR, Novinky

U Mladče havaroval řidič osobního vozidla značky Opel

Článek

K první nehodě došlo krátce po 20. hodině za sjezdem na Mladeč ve směru na Mohelnici. „Osmačtyřicetiletý řidič vozidla značky Opel dostal na mokré vozovce smyk, protože nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla a také povětrnostním podmínkám,“ uvedla mluvčí.

Pravou stranou auta narazil řidič do kovových svodidel, od kterých se odrazil do levého jízdního pruhu a levou stranou narazil do středových svodidel, kde se zastavil. „Provoz v místě byl omezen na dvě hodiny,“ konstatovala Skoupilová.

Foto: Policie ČR, Novinky

U Unčovic nezvládl rychlou jízdu v hustém dešti řidič auta značky Škoda

K další dopravní nehodě na dálnici D35 vyjížděli policisté před 22. hodinou. Stala se za sjezdem na Unčovice ve směru jízdy na Olomouc. „Podle zjištěných informací i v tomto případě padesátiletý řidič vozidla značky Škoda nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a technickému stavu komunikace,“ podotkla mluvčí.

Na mokré vozovce dostalo auto smyk, vyjelo vpravo mimo komunikaci a narazilo do postranních svodidel. Ve stejný čas tudy projížděl 28letý řidič s nákladní soupravou, který se snažil havarovanému vozidlu vyhnout. Najel přitom na plastové úlomky z něj, které poškodily pravé zadní kolo na tahači.

„Dálnice byla ve směru na Olomouc téměř tři hodiny uzavřena,“ doplnila Skoupilová. Při nehodách nebyl nikdo zraněn. Provedené dechové zkoušky u řidičů vyloučily přítomnost alkoholu. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 720 tisíc korun.

Voda zaplavila část dálnice D1

Domácí

Výběr článků

Načítám