Hlavní obsah

Huněk z Ransdorfovy kauzy vysvětlení nepodal, údajně je v nemocnici

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejasnosti okolo kauzy komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa pokračují. Vladimír Huněk, za něhož měl Ransdorf ve švýcarské bance jednat, má být údajně v nemocnici, proto nemůže poskytnout vyjádření k celé kauze ani ukázat některé dokumenty.

Foto: Česká televize ČT24

Vladimír Huněk na archivním záběru

Článek

Telefon s Huňkovým číslem v pondělí zvedl muž, který se nepředstavil a jen oznámil: „Pan Huněk není přítomen, je v nemocnici. Advokáti se vám ozvou, na shledanou“. Vzápětí zavěsil.

Švýcarská policie zadržela Ransdorfa spolu se třemi Slováky ve čtvrtek 10. prosince v curyšské bance kvůli podezření z finančního podvodu. Europoslanec nechce o kauze příliš hovořit, potvrdil jen, že ve švýcarské bance jednal jménem Vladimíra Huňka. Ten byl již dříve odsouzen za to, že sliboval lidem peníze, když mu pomůžou získat dědictví po příbuzné ve Švýcarsku.

Ransdorf stále věří, že dokumenty, které v bance předkládal, jsou pravé a účet ve švýcarské bance, na kterém je údajně 350 miliónů euro, existuje. Za svou pomoc prý neměl slíbenou žádnou provizi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM)

Vladimír Huněk má bohatou kriminální minulost. Za podvody byl opakovaně  trestán a strávil několik let za mřížemi, naposledy byl odsouzen ke čtyřem letům nepodmíněně v roce 2011. Na sobě má uvaleno 14 exekucí za 2,2 milióny korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám